penktadienis, spalio 03, 2008

MŪSŲ NAŠTA NEPALENGVĖS...

Žala, kurią kitam padarėme, turėtumėm norėti atitaisyti, nebent mūsų visiškas prisipažinimas rimtai pakenktų tam žmogui, kuriam norime atlyginti skriaudą. Arba – ir tai labai svarbu – tai galėtų pakenkti kitiems žmonėms. Pavyzdžiui, negalime užkrauti savo nesantuokinių ryšių naštos nieko neįtariantiems vyrui ar žmonai.

Mūsų našta nepalengvės, neatsakingai užkrovus ją ant kitų pečių.

<<<>>>

Atlygindami skriaudas, turėtume būti nuovokūs, atidūs, malonūs, kuklūs, tačiau nereikia mums nei keliaklupsčiauti, nei su žeme lygintis. Būdami Dievo vaikai, ant savo kojų stovime ir nešliaužiojame prieš nieką.

1. DVYLIKA ŽINGSNIŲ IR DVYLIKA TRADICIJŲ, P. 84, 85.
2. ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI, P. 72

trečiadienis, spalio 01, 2008

KAD NETAPTUME PER DAUG PATENKINTI

Visai nesunku apleisti dvasinę veiksmo programą ir ilsėtis ant laurų. Jei taip atsitiktų, netrukus sulauktume nemalonumų – alkoholis yra subtilus priešas.

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI, psl. 74

Kai man skauda, paprasčiausiai būnu arčiau draugų, kuriuos radau šioje programoje. Skausmą galima sumažinti – išeitį parodo A.A. Dvylika žingsnių. Bet kai jaučiuosi gerai ir mane lydi sėkmė, galiu tapti per daug patenkintas. Paprastai tariant, aptingstu ir tampu problema, o ne išeitimi. Turiu imtis veiksmo ir pasitikrinti: kas su manimi vyksta ir kur link einu? Save kasdien analizuojant paaiškėja, ką privalau keisti, kad atgaučiau dvasinę pusiausvyrą. Pripažinimas, kas dedasi manyje, Dievui ir kuriam nors kitam žmogui palaiko mano sąžiningumą ir nuolankumą.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI

antradienis, rugsėjo 30, 2008

APSKRITIMAS IR TRIKAMPIS

Apskritimas simbolizuoja visą A.A. pasaulį, trikampis – tris A.A. Priesakus: Sveikimas, Vienybė, Tarnavimas. Nuostabiame naujame pasaulyje išsilaisvinome nuo fatališkos aistros.

A.A. Comes of Age, p. 139 [A.A. SUBESTA]

Tapęs A.A. gyvenimo dalimi, ėmiausi tarnauti, ir tada supratau, ką reiškia mūsų bendrijos emblema. Visų pirma-meilės ir tarnystės apskritimas su lygiakraščiu trikampiu jame, kurio pamatas reiškia mūsų Sveikimą per Dvylika žingsnių. Kitos dvi kraštinės atitinkamai reiškia Vienybę ir Tarnavimą. Visos trikampio kraštinės yra lygios. Darydamas pažangą A.A. draugijoje, pritaikiau šį simbolį sau. Aš esu apskritimas, o trikampio kraštinės reiškia tris mano asmenybės dalis: fizinę ir emocinę sveikatą bei dvasingumą, esantį simbolio pamatu. Visos trys dalys ir sudaro blaivų ir laimingą gyvenimą.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI

pirmadienis, rugsėjo 29, 2008

VISIŠKAI VIENODI

Nuolatinis bendravimas vienų su kitais ir su naujokais yra šviesieji mūsų gyvenimo momentai.

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI, p. 78

Į susirinkimą atėjo girtas, pertraukinėjo kalbančius, atsistojo ir nusivilko marškinius, svirduliavo pirmyn atgal pasiimti kavos, pareikalavo žodžio, galų gale, išvadinęs grupės sekretorių necenzūriniais žodžiais, išėjo. Buvau patenkintas, kad jis tada atėjo – aš dar sykį pamačiau, koks buvau anksčiau. Bet taip pat pamačiau, koks esu dabar ir koks galėčiau būti. Nebūtinai turiu būti girtas,- kartais noriu būti išskirtinis ar dėmesio centre. Dažnai jausdavausi įžeistas ir atsakydavau įžeidimu, jei į mane žiūrėdavo tik kaip į vieną iš daugelio. Kuo labiau tas girtas žmogus stengėsi parodyti, kad yra ypatingas, tuo geriau supratu, kad mes visiškai vienodi.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI