penktadienis, rugsėjo 12, 2008

AŠ ESU ATSAKINGAS

„Būti pasiruošusiam imti visą atsakomybę už savo praeities poelgius ir kartu jaustis atsakingam už kitų žmonių gerovę yra Devintojo žingsnio esmė.“

DVYLIKA ŽINGSNIŲ IR DVYLIKA TRADICIJŲ, psl. 85

Sveikdamas ir padedamas A.A., supratau, kad labiausiai bijau laisvės.. Tai kyla iš mano polinkio vengti imtis bet kokios atsakomybės; aš neigiu, ignoruoju, kaltinu, vengiu. Ir paskui vieną dieną aš žiūriu, sutinku, priimu. Laisvė, gijimas ir sveikimas, kuriuos aš patiriu, yra žiūrėjime, sutikime ir priėmime. Aš mokausi sakyti: „Taip, aš atsakingas.“ Tada, kai galiu tarti šiuos žodžius sąžiningai ir nuoširdžiai, esu laisvas.

ketvirtadienis, rugsėjo 11, 2008

Teisingo gyvenimo atpildas

Koks nuostabus jausmas, jog nebūtina mums ypatingai pasižymėti tarp draugų, kad jaustumės naudingi ir iš tiesų laimingi. Negalime visi būti įžymūs veikėjai, mes to ir nenorime.

Maloniai suteikta paslauga; sąžiningai atliekamos pareigos; rūpesčiai, kuriuos nuolankiai priimame; sunkumai, kuriuos su Dievo pagalba įveikiame; supratimas, kad tiek namuose, tiek pasaulyje mus vienija bendras tikslas; suvokimas, kad Kūrėjui kiekvienas žmogus reikšmingas; įsitikinimas, kad nesavanaudiška meilė visados būna atlyginta; tikrumas, kad nesame atskirti nuo pasaulio, kad nebegyvename savo pačių pasistatytose vienutėse; žinojimas, kad Dievo santvarkoje nesame netikšos, bet turime kiekvienas savo vietą, - visa tai yra tiesioginio gyvenimo atpildas, ir jo nepakeis joks dirbtinis iškilmingumas, jokie kad ir didžiausi – turtai.

DVYLIKA ŽINGSNIŲ IR DVYLIKA TRADICIJŲ, p. 122