penktadienis, rugsėjo 19, 2008

PRIĖMIMAS

„Mes sutikome su tuo, kad dar likusiais savo pačių rezervais nugalėti alkoholio negalime, taigi mes priėmėme ir iš to išeinantį faktą, kad tik priklausymas nuo Aukštesniosios jėgos (arba tik mūsų A.A. grupė) gali atlikti šį ligi šiol neįmanomą darbą. Nuo tada, kai mes galėjome pilnai priimti šiuos faktus, prasidėjo mūsų išsilaisvinimas nuo vergavimo alkoholiui.“

AS BILL SEES IT, p. 109

Laisvė atėjo pas mane tik tada, kai sutikau, jog galiu perduoti savo valią ir savo gyvenimą Aukštesniosios Jėgos, kurią vadinu Dievu, globai. Kai supratau, kad tai, ką išgyvenu, yra gyvenimas, ir kad Dievas padės man įveikti sunkumus ir dar daugiau, į mano gyvenimo chaosą ėmė sunktis ramybė. Nuo tada Jis padėjo man visuose sunkumuose! Kai priimu situacijas tokias, kokios jos yra, o ne kokios norėčiau, kad būtų, aš galiu pradėti augti ir įgauti ramybę ir taiką.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI

ketvirtadienis, rugsėjo 18, 2008

WORKING ON SOBRIETY

Ninety meetings in ninety days. It makes sense when we first dry out and come clean. Our minds are still in a haze, and we need extra support and extra meetings in the beginning. Making the effort to go ninety meetings in the first ninety days gives insurance that we won’t trip our minds up in this haze.
It took a lot of work and effort to get where we were at. Similarly, it will take a lot of work and effort to stay clean and sober now. Am I working hard on my sobriety?
Lord, may I channel as much energy into staying clean and sober as I used to put into getting stoned.
I will work on my sobriety today in the following ways:

God help me to stay clean and sober today!

Day by Day

Daily Meditations for Young Adults

trečiadienis, rugsėjo 17, 2008

" NUODUGNIAI IR BE BAIMĖS"

Mano atliekama savianalizė ne kartą ydinga būna. Tai ne su tais žmonėmis savo trūkumais dalijuosi; tai jiems jų pačių trūkumus išpažįstu, tik ne savo; tai užuot savo trūkumus išpažinęs, verkšlendamas skundžiuosi gyvenimo aplinkybėmis bei vargais.
<<<<<>>>>>
Kada anoniminiai alkoholikai siūlo drąsiai įvertinti savo dorovines savybes, kiekvienam naujokui tikriausiai atrodo, kad iš jo daugiau reikalaujama negu įmanoma. Vos tik pabando pažvelgti į savo vidų, jam Puikybė kaskart pasako: „Tau nereikia šito daryti", o Baimė šnabžda: „Nedrįsk į tą pusę žiūrėti!“

Tačiau šiuo atveju puikybė ir baimė viso labo tėra daržo baidyklės. Kai kartą tvirtai pasiryšime pažvelgti į savąjį „aš“ ir prisiversime tai padaryti atsakingai, pasijusime taip, lyg ryški šviesa būtų įsižiebusi ūkanoje. Jeigu būsime pakartotinai atkaklūs, mumyse atsiras ligi tol nepatirtas pasitikėjimas, o palengvėjimo jausmas, kad pagaliau išdrįsome sau į akis pažiūrėti, - tiesiog neapsakomas.


KAIP TAI MATPO BILAS psl. 261

pirmadienis, rugsėjo 15, 2008

NAUJAS GYVENIMAS

„Taip, pakaitalas yra, ir net daug daugiau. Tai – Anoniminių Alkoholikų draugystė...Jūsų gyvenimas įgis prasmę.“

Anoniminiai alkoholikai, psl. 128

Gyvenimas be alkoholio yra geresnis. A. A. ir Aukštesniosios jėgos buvimas palaiko mane blaiviu, bet Dievo malonė daro dar daugiau – ji įneša į mano gyvenimą tarnavimą. Susipažindamas su A. A. programa moko mane naujo ir geresnio supratimo, kas yra Anoniminiai Alkoholikai ir ką jie veikia, bet svarbiausia, jis moko mane parodyti, kas esu: alkoholikas, kuriam nuolat reikia A. A. programos patyrimo, kad galėčiau gyventi Aukštesniosios Jėgos suteiktą man gyvenimą.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI Tai vienų A. A. narių apmąstymų knyga kitiems A. A. nariams