antradienis, lapkričio 25, 2008

GALINGA TRADICIJA

Tuo laiku, kai dar nebuvo išleista knyga Anoniminiai alkoholikai, mes neturėjome savo pavadinimo. ... Nedidele balsų persvara buvo nutarta mūsų knygą pavadinti „Išeitis“. ... Vienas iš pirmųjų narių... surado dvylika knygų, kurios jau taip vadinosi. ...taigi priimtimiausiu pavadinimu tapo Anoniminiai alkoholikai. Taip atsirado pavadinimas mūsų patirčių knygai, mūsų sąjūdžiui ir, kaip dabar pradedame suprasti, taip gimė didžiulės dvasinės svarbos tradicija.

A.A. TRADITION: HOW IT DEVELOPED, P. 35-36.
[A.A. TRADICIJA: KAIP JI FORMAVOSI]

Nuo tos akimirkos, kai Bilas Akrone staigiai apsisprendė paskambinti vietoj to, kad nueitų į viešbučio barą, kaip dažnai Aukštesnioji jėga pasireiškė kritiniais mūsų istorijos tarpais! Pradžioje mažai kas nujautė, jei iš viso tikėjosi, kad anonimiškumo nuostata taps be galo svarbi. Gali atrodyti, kad net pasirenkant draugijos pavadinimą dalyvavo atsitiktinumas.
Dievui anonimiškumas taip pat nesvetimas – Jis dažnai pasireiškia žmonių reikaluose „sėkmės“, „atsitiktinumo“ ar „sutapimo“ pavidalu. Jei anonimiškumas kažkokiu būdu tapo visų mūsų tradicijų dvasiniu pamatu, tikriausiai mūsų vardu anonimiškai veikė Dievas.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI

pirmadienis, lapkričio 24, 2008

IEŠKOKIME VISUR

Pasistenk suprasti, kur tie [tikintieji] žmonės yra teisūs, ir pasinaudok jų patarimais.

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI, psl. 76

Netvirtinu, kad žinau visus atsakymus dėl dvasinių dalykų, kaip ir nesakau, kad žinau viską apie alkoholizmą. Ir kiti žmonės užsiima dvasiniais ieškojimais. Jei atvira širdimi klausausi, ką kalba kiti, galiu daug laimėti. Mano blaivybė labai praturtėja, o Vienuoliktojo žingsnio darbas yra vaisingesnis, jei skaitau literatūrą, praktikuoju man artimas krikščionių apeigas, daug gaunu ir iš kitų religinių šaltinių. Nuo pirmosios taurelės man padeda susilaikyti daugelis įvairių mokymų.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI