ketvirtadienis, sausio 31, 2008

SVARBIAUSIA – MŪSŲ VISŲ GEROVĖ


Vilniaus A. A. grupei ŠVIESA 9m.

2008m. Vasario 9 d. Vilniaus A. A. grupė ŠVIESA kviečia į 9 m. gimtadienio paminėjimą.
Pradžia 12 val.
Al-Anono susirinkimas 14.30 val.

Adresas: Levo Karsavino mokykla, Justiniškių g. 43.
Informacija: 8-654 35646, 8-654 01812, dainava@info.lt

„Anoniminių alkoholikų vienybė – didžiausias mūsų Bendrijos turtas... Jei nebūsime vieningi, A. A. išnyks.“

DVYLIKA ŽINGSNIŲ IR DVYLIKA TRADICIJŲ, psl. 127

Mūsų Tradicijos yra pagrindiniai dalykai savo vertės kėlimo procese, taip svarbiame siekiant blaivybės ir ją išlaikant. Pirmoji Tradicija man primena, kad negalima pernelyg anksti pradėti džiaugtis savo pasveikimu. Bendros mūsų gerovės iškėlimas į pirmąją vietą primena, kad nemėginčiau tapti gydančiuoju šioje programoje; aš vis dar esu vienas iš ligonių. Besitraukiantys iš mūsų atminties vyresnieji pastatė šią palatą. Jei ne ji, abejoju, ar būčiau dar gyvas. Be grupės pagalbos pasveiktų nedaugelis alkoholikų.
Aktyvus vaidmuo slopinant troškulį leidžia man išsivaduoti nuo poreikio dominuoti ir būti pripažintam. Abu šie dalykai suvaidino svarbų vaidmenį tampant man aktyviu alkoholiku. Atsisakydamas savo norų grupės labui, prisidedu prie A. A. vieningumo, kas yra svarbiausia visų pasveikimui. Tai man padeda atminti, kad visuma yra stipresnė nei visų jos dalelių suma.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI




trečiadienis, sausio 30, 2008

LAISVĖ NUO ... LAISVĖ Į ...

„Mes pažinsime naują laisvę...“

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI, psl. 72

Man laisvė yra nuo kažko ir laisvė į kažką. Pirmoji laisvė, kuria aš naudojuosi, yra laisvė nuo vergavimo alkoholiui. Koks pasitenkinimas! Tada pradedu patirti laisvę nuo baimės – žmonių, ekonominio pažeidžiamumo, suėmimo, nesėkmės, atstūmimo baimės. Tada pradedu džiaugtis laisve į – laisvę šiandien pasirinkti blaivybę, laisvę būti savimi, laisvę reikšti savo nuomonę, patirti dvasios ramybę, mylėti ir būti mylimu, ir laisvę augti dvasiškai. Bet kaip man pasiekti šių laisvių? Didžioji knyga aiškiai sako, kad, dar nepasiekęs pusiaukelės taikymosi kelyje, jau turiu pradėti pažinti „naują“ laisvę; ne senąją norų tenkinimo laisvę, nesiskaitant su kitais žmonėmis, bet naująją laisvę, leidžiančią įvykti tam, kas žadėta mano gyvenimui. Koks džiaugsmas būti laisvu!

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI

antradienis, sausio 29, 2008

PASIDALIJIMO DŽIAUGSMAS

„Jūsų gyvenimas įgaus naują prasmę. Jūs galėsite matyti, kaip žmonės išsitiesina ir kaip jie padeda kitiems. Nereikia atsisakyti galimybės su draugais dalytis patirtimi, ir mes žinome, jog jūs neatsisakysite. Dažnas bendravimas su naujokais ir vienų su kitais – tai šviesiausi mūsų gyvenimo momentai.“

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI, psl. 77

Žinojimas, kad kiekvienas naujai atėjęs žmogus, su kuriuo aš dalinuosi savo patyrimais, šioje Bendrijoje turi galimybę patirti man jau pažįstamą pasitenkinimą, pripildo mane džiaugsmo ir dėkingumo. Žinau, kad priešakyje jų laukia visi A. A. programoje aprašyti dalykai (kaip laikė ir manęs), jei tik jie suvoks šią galimybę ir pilnai pripažins tą programą.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI

pirmadienis, sausio 28, 2008

PRAEITIES TURTAS

„Progai atsiradus, reikėtų savo klaidas, kad ir kokios sielvartingos jos bebūtų, ištraukti iš slėptuvių ir parodyti jas kitiems. Turite suprasti, kad mūsų tamsi praeitis Dievo rankose tampa didžiausiu turtu – gyvenimo ir laimės ratu. Taip jūs galite kitus išgelbėti nuo mirties ir vargo.“

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI, psl. 109

Suvokti, kad visi tie atrodantys bergždžiai praleisti metai nepraėjo veltui, man yra didelis dalykas. Labiausiai žeminantys ir gniuždantys patyrimai virsta galingiausiais įrankiais padedant sveikti kitiems. Pažindamas gėdos ir nusivylimo gelmes, galiu ištiesti mylinčią ir užjaučiančią ranką; ir aš žinau, kad Dievo malonė man yra pasiekiama.

KASDIENINIAI APMĄSTYMAI