ketvirtadienis, balandžio 30, 2009

120 Balandžio 30

Dievas yra absoliutus Gėris, neišsemiamas gyvybinių jėgų šaltinis, o žmogaus siela yra sukurta pagal Dievo paveikslą, dėl to iš prigimties trokšta Dievą pažinti ir mylėti.

JOHANNES TAULER

Kai žmogus yra patenkinęs beveik visus fizinius poreikius, kai gali mėgautis materialia gerove ir fiziniu komfortu, atsiranda nemalonus sotumo pojūtis. Visiškas atsidavimas gerovę ir materialinį saugumą užtikrinančiai veiklai galiausiai pagimdo nerimą, nepasitenkinimą tokio gyvenimo nulemtais suvaržymais bei iššūkių ir meilės stoka.
Štai tuomet ir išgirstame ramų ir tylų balsą, besikreipiantį į mus iš ten, kas yra žemiau mūsų sąmonės lygmens. Tas balsas visada slypėjo mumyse, bet buvome taip susidomėję kitais dalykais, kad jo negirdėjome. O dabar girdime: „Noriu sveiko ir taikaus pasaulio, noriu, kad širdis būtų pilna meilės, kad mano gyvenimas būtų prasmingas.“

trečiadienis, balandžio 29, 2009

119 Balandžio 29


Mokykitės save nugalėti ir nesiimti iš karto daug darbų. Greitai suprasite, kaip tai naudinga jums. Kai tenkinies vienu, tikslo link vedančiu darbu, pajuntame, kaip susitelkia jausmai: tarsi bitės, kurios grįžta į avilį ir čia užsidaro, kad galėtų gaminti medų.


Šv. TERESĖ AVILIETĖ


Visiškas susitelkimas prilygsta visiškam atsipalaidavimui. Gebėjimas susitelkti padeda ir tada, kai norime gerai darbą atlikti, ir tada, kai darbą – kartais netgi labai mums patikusį – reikia nutraukti ir imtis kito. Jei draugas užkalbins tuo metu, kai susikaupę skaitysite mėgstamą knygą, padėkite ją į šalį ir kiek įmanoma dėmesingiau klausykitės, ką jis sako. Jei vienos jūsų mintys suksis apie pokalbį, kitos apie knygą, psichika bus padalyta į dvi dalis ir dėl to įsitempusi.

Kai įprasite nedaryti daugiau dviejų ar daugiau darbų iš karto, lengviau seksis ir meditacija. Protas greičiau mintis sutelks ir nukreips ten, kur reikia.