penktadienis, kovo 20, 2009

TAS, KAS NESTOKOJA KANTRYBĖS, GALI TURĖTI VISKĄ, KO NORI.

79 Kovo 20

BENJAMIN FRANKLIN

Čia pateiksiu vieną patarimą, kaip sutramdyti savo įgeidžius. Jei užsinori saldainių, ledų ar kitokių saldumynų, išeikite pasivaikščioti. Kalbėkite mantrą ir derėkitės su protu dėl laiko. Pasakykite jam: „Po dviejų valandų, kai grįšime pasivaikščioję, galėsime užeiti į kavinę ir nusipirkti puikių grietininių ledų su sirupu, vaisiais ir riešutais.“ Po dviejų valandų Jūsų protas jau bus užmiršęs ledus ir galvoje suksis mintys apie gerą filmą, kurį rytoj vakare galėsite pažiūrėti. Taigi, atsiradus įgeidžiui, jums reikia sugalvoti, kaip atitolinti galim ą jo patenkinimo laiką, - iki tol jūsų proto norai tikriausiai pasikeis.
Elkitės švelniai ir turėkite kantrybės. Kadangi daug metų lengvai tenkinote savo įnorius, būtų nesąžininga tikėtis, kad protas per dieną ar dvi prisitaikys prie griežtesnės „leidimų išdavimo „ tvarkos.

pirmadienis, kovo 16, 2009

75 Kovo 16

Tai, ką įgyjame mąstydami, atiduodame mylėdami.

MEISTRAS EKHARTAS

Anksčiau dažnai buvo išsakoma nuomonė, kad aktyvus kelias į dvasinį žinojimą yra vertingesnis negu susimąstymas. Bet iš tikrųjų jie abu yra vienodai vertingi ir mums reikalingi. Šis procesas vyksta ritmingai, kaip širdies darbas, įkvėpimai ir iškvėpimai, jūros potvyniai ir atoslūgiai. Kai medituojame, mes giliai nugrimztame į save, kad sutelktume gyvybines jėgas. O paskui ateina toks etapas, kai dar didesnę meilę ir išmintį atsinešame į šeimą, bendruomenę ir pasaulį. Be konkrečios veiklos stokotume progų keisti gyvenseną, ir mūsų egoizmas, užuot mažėjęs, didėtų. O be susimąstymo mums trūktų permainoms taip būtinos stiprybės ir gebėjimo nepasiduoti pašalinėms įtakoms.